Skip to content

FAT-SIT-SAT

Het belang van FAT, SAT en SIT worden steeds belangrijker in de gehele keten. Wij van Jescon zijn specialisten op dit vakgebied en helpen u graag met uw project!

FAT, SAT en SIT worden verstrekt en uitgevoerd om klanten te helpen de kans te verkleinen dat non-conformiteiten in de toeleveringsketen terechtkomen, waardoor het risico op mislukking/misfunctioneren kan toenemen, een projectplanning kan worden beïnvloed, kostbare overschrijdingen kunnen worden veroorzaakt, mensenlevens verloren kunnen gaan of milieueffecten kunnen worden veroorzaakt.

FAT/SAT/SIT-tests worden niet uitgevoerd vanwege verplichte vereisten, maar ze zouden in het belang van de klant moeten worden uitgevoerd in alle gevallen waarin we zeer complexe kritieke apparatuurpakketten krijgen, apparatuur met nieuwe technologie en wanneer de installatie ter plaatse gecompliceerd is.

Final Acceptance Testing (FAT) is de fabrieksacceptatietest van apparatuur in de werkplaats van de verkoper.

Site Acceptance Testing (SAT) is het testen van de acceptatie van apparatuur en het controleren van de relevante documentatie op de plaats waar de apparatuur wordt gebruikt.

System Integration Testing (SIT) zijn fabrieks- of locatietests van volledige apparatuurpakketten en de bijbehorende controlesystemen (hard- en software).

Bovengenoemde tests worden door ons allemaal uitgevoerd conform NEN-EN-IEC 62381.